Till startsidan

Veckans Kräm; Makthaverskan på Pustervik

Trots att jag hetsar och hetsar om lördagen så landar faktiskt Veckans Kräm på ett event på fredagen. 1a Maj är ju som alla vet årets absolut vackraste dag men efter den så är det utan tvekan 8e mars, eller Internationella kvinnodagen som den kallas.

Den finns inte till för att vvs-montörer från Kyngälv ska säga "aja, de e löngt för mig, vi har ju alla andra dagar", nej så är det icke, dock får man gärna skalla dom männen lite lätt istället. 

Djungeltrumman har satt ihop en fin guide som ni kan finna på startsidan, men den finaste festen finner ni på Pustervik.

I går släppte Makthaverskan sin skiva Makthaverskan – Makthaverskan II och satan i gatan vad bra den är. Jag har ju babblat om den här i några veckor, och som ni kan höra har jag gjort det med all rätt. 

Jag tänkte förära skiva med ett riktigt inlägg i helgen, men jag tänkte i detta nu tokhylla låten Makthaverskan – Something more. Det är så majestätiskt och monumentalt, så storslaget och vackert. Den låten är en verkligen i sig själv. En kandidat på årets låt, i tell you.

Så vill ni höra den live så bör ni gå till Pustervik på fredag, ni ser ju även på skivspelar-lineupen att det kommer bli riktigt bra. 

Fantastiskt!

2013-03-07 20:56

Kommentera
Din e-post kommer inte visas.

Kom ihåg mig

Skriv in din personliga information här bredvid, eller logga in med ditt facebook-konto med hjälp av knappen här under.

Logga in med facebook

Annars kan du skapa ett Gravatar-konto för att visa din användarbild på alla bloggar med stöd för Gravatar.

Fabian Que Club

2013-03-10 20:48

Hej!

Jag gillar ditt inlägg, för den pekar på mina brister. Samtidigt som jag värnar om arbetarklassen och allt det där så älskar jag att raljera över stereotyper, och där får ofta vvs-montörer sig ett nyp. Visst kan det ses som att jag ser ner på den obildade pöbeln, vilket jag tyvärr allt för ofta faktiskt gör. Dock försöker jag att inte göra det så mycket, då jag älskar pöbeln, egentligen. Men det blir lätt att man sätter sig över dom mindre kultiverade, vilket egentligen går helt emot vad jag egentligen tycker.

En brist helt enkelt. Helst ska man ta det jag säger med en klackspark, speciellt när jag raljerar över stereotyper och tar billiga poäng.

Annars ska man ta mig på blodigt allvar. Men inte när jag raljerar, då är jag en fåne.

tack för din kommentar, den var korrekt!

/F

Visst är kvinnoförtryck klassöverskridande, men nu nöp jag som sagt till på vvs-montörerna.

Ja men hej...

2013-03-08 17:52

Skriva att 1 maj är årets vackraste dag och samtidigt yttra arbetarförakt (det är iaf det jag väljer att tolka din kommentar om vvs-montörer i Kungälv som) i samma blogginlägg får en ju att undra hur du tänker.
Jag har ingen aning vem du är så jag ska inte göra någon större grej utav just det uttalandet, men i allmänhet finns det väldigt många intellektuella storstadsmänniskor som kallar sig vänster men samtidigt ser ner på "den obildade pöbeln." Dessa bör kanske ta och se över sina värderingar innan de kallar sig vänster igen.

Och för övrigt så är det väl knappast så att kvinnoförtryck och patriarkala strukturer är något som enbart existerar inom arbetarklassen? De genomsyrar hela samhället, ända från chefernas styrelserum till fikarummet på vvs-firman i Kungälv. Allt annat är lögn.

Que Club handlar om svensk indie-musik, och livet!

Den enda svenska alternativmusiken du behöver!

Kontakta Que Club

Kontakta Que Club

Fyll i din mailadress och meddelande nedan.Skicka
Om Djungeltrumman
Lista
Följ Djungeltrumman
Djungeltrummans nyhetsbrev
Jag vill ha nyhetsbrevet!
Tack! Du har fått en bekräftelse skickad till dig.
Fel! Något gick fel, försök igen om en stund.
Webbdesign av Simma Lugnt, www.simmalugnt.se