Annons ↓ Annons ↑

Mycket nytt när Liseberg öppnar för säsongen

Du ska som bekant inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart, och en Göteborgsinstitution som drar sitt strå till sommarstacken är Liseberg. Imorgon öppnar de grindarna för i år och bjuder på en lång rad (fartfyllda) nyheter.

Den 22 april kl 12.00 öppnar grindarna till Liseberg, Nordens största nöjespark. Denna sommar, som blir den 95:e i nöjesparkens historia, bjuder på nyheter i form av såväl åkattraktioner som mat.

Mytomspunnet område på fornnordiskt tema
Tänk dig en blandning av Mechanica och Hanghai, fast mycket läskigare och 42 meter hög. Där har du årets nyhet Loke, som tagit plats bredvid Balder. 2018 är det dags för berg- och dalbanan Valkyria att flytta in, och redan i år kan du få en försmak av hur det kommer att vara att åka den – i Virtual Reality. Den som vill hålla sig på marken kan istället skjuta armborst i det intilliggande spelet Ragnarök.

Klubbland – i huvudet på Håkan Hellström
Klubbland är en interaktiv, visuell och kärleksfull hyllning till Håkan Hellström, som berättar artistens historia från 1974 fram tills idag. Utställningen sträcker sig från från pojkrummets fotbollsdrömmar och Okej-tidningar, via klubbspelningar och skivbolagens refuseringsbrev till slutsålda arenor och fansens reservationslösa kärlek. Klubbland är lika mycket en skildring av Göteborgsscenen och de senaste decenniernas populärkultur, som av Håkan Hellströms karriär.

Foto: Mathilda Svensson

Läs mer: Håkan flyttar in på Liseberg

Mat från världens alla hörn
I år väljer Liseberg svenska Max som ny leverantör av hamburgare och tre Max-restauranger kommer att öppna i parken i sommar. Mattorget är en ny food court där besökarna kan välja mellan thai wok, tex mex och kebab i en färgsprakande, orientalisk miljö. Klassiska Tyrolen får en ansiktslyftning och ny interiör modell alphydda.

Foto: Liseberg

Ännu mer musik
Under 2017 satsar Liseberg på att bli Göteborgs bästa livescen. Stora Scenen har fått bättre teknik och fler akter än någonsin är hittills bokade. Bland bokningarna finns bland andra Little Jinder, First Aid Kit, Henrik Berggren, Ghost, The Hellacopters och Emmylou Harris.

Lisebergs sommarsäsong pågår 22 april–1 oktober. Mer information finns på liseberg.se.