Annons ↓ Annons ↑

Masthuggsgunget 2017

Den 3 juni är det dags att sätta Masthugget i gungning igen, med livemusik från bland andra Elina Ryd, Blue House och Niklas von Arnold. Vi bad en av arrangörerna bakom Masthuggsgunget, Henrik Thyselius, att berätta mer.

Hej Henrik! Vem är du?
– Jag är en filmfotograf och musiker från Majorna.

Hur kom Masthuggsgunget till?
– Det hela började för lite mer än tio år sedan när jag drog ihop en Open Mic hemma i mitt vardagsrum och bjöd hem alla musiker jag kände. Kanske mest för att jag ville spela själv men var för kass för att få några gig. Sedan har det blivit ett återkommande inslag varje år hemma hos mig, men för tre år sedan bestämde jag och några vänner oss för att expandera hela konceptet och testa att göra ett utomhusevent. På den vägen är det.

Berätta vad som händer i år!
– Det blir cirka tio liveband under hela dagen. Nytt för i år är dock att vi startar hela eventet med 75 minuter utomhusyoga med två grymma instruktörer. Det kommer även att finnas en vegansk foodtruck på plats.

Var och när äger evenemanget rum?
– Den 3 juni uppe vid Masthuggskyrkan med stans vackraste backdrop i bakgrunden, från klockan 15 fram till 22-ish.

Ni samlar även in pengar till välgörenhet?
– Ja, det stämmer. Hela eventet och yogan är gratis, men vi kommer att samla in pengar från dem som vill ge en slant under dagen. Vi har även en onlineinsamling som är igång redan nu. I fjol fick vi in lite mer än 13 000 kronor till SOS Barnbyar. I år kommer samtliga intäkter att gå till The Fortress Sverige – en välgörenhetsorganisation med säte i Göteborg som är verksam i Uganda. De driver ett hem för gravida hemlösa tonårstjejer.

Vem kommer att trivas bra på Masthuggsgunget?
– Nu råkade de bli så att vi sammanfaller med Hela Dagen Lång-grejen nere på Långgatorna. Jag skulle säga att alla som får nog av kakofonin där nere är välkomna upp till oss och lyssna på fin musik och njuta av utsikten. Det kommer att ligga mycket kärlek i luften.