Annons ↓ Annons ↑

Maple & Rye är tillbaka med Pretoria

Idag är det dags att fira en singelrelease. Åtminstone om man heter Maple & Rye och är det där folk/indie/somethingbandet vi har skrivit om förut och som precis har spelat in en låt vid namn Pretoria.

2017 var ett bra år för Maple & Rye. Bandet, bestående av Gustav Rybo Molin, Leo Lönnroth, Milton Lönnroth och Henrik Bielsten, släppte EP:n Nothing Poetic och tog med den enligt egen utsago sin musik till en ny nivå. Men 2018 är nog ännu bättre. Det här blir ju tredje gången vi skriver om dem under året, snabbt räknat. Nu kommer nya singeln Pretoria och vi fick en passande ursäkt för att få skicka ett brev till bandet.

Hallå Maple & Rye! En liten fågel viskade att ni hängt runt i Los Angeles i sommar, vad gjorde ni där? Samarbetade med Max Martin?
– Vi hade några spelningar och möten som vi kombinerade med att semestra järnet i Kalifornien! Max ringde och frågade ifall vi ville äta scones en dag men vi är alla glutenintoleranta så vi fick tacka nej.

Pretoria representerar att vi bryter oss loss från våra inre krav och fördomar för att leva det liv vi faktiskt vill leva” säger ni i presstexten. Lever ni det liv ni vill leva?
– Ja, alltså det är väl ingen vattentät plan att satsa på musik men vi väljer att göra det till 100 procent ändå. Man får inte fega med sitt eget liv, det är så jävla dumt.

Vilken Spotify-spellista vore den drömmigaste för Pretoria att hamna på?
Grilla heter den. Det vore fantastiskt att hamna på den. Tänk att alla som grillar i november och december står och grillar till vår musik. Det kan explodera rent streammässigt.

Vad kommer efter Pretoria? En till EP? Ett album?
– Tanken är en till EP men vi börjar känna oss riktigt redo för att spela in vår debuterande fullängdare så har vi och ni tur har vi råd och tid att spela in ett helt album i vinter!