Annons ↓ Annons ↑

Måndagsmingel med Tilde Hjelm

Det är måndag och du känner dig mest som en säck med mögliga tomater. Vad passar sig då bättre än lite mingel med singel-aktuella Tilde Hjelm.

Hej Tilde! Vad gör du?
– Hej! Just nu är jag påväg till Svenska Grammofonstudion för att spela in en ny singel tillsammans med Caroline Wickberg som ska prodda. Vi ska stänga in oss i två dagar och sova över där. Blir mysigt!

Vi har förstått det som att du har en hel del på gång, på fredag släpper du till exempel en ny singel, berätta om det!
– Ja! Nu på fredag släpps min nya singel Along The Way. Den är inspelad av Kim Ruiz i Nacksving Studios, mixad av Per Romvall i Studio Fonic och mastrad av Hans Olsson Brookes i Svenska Grammofonstudion. Det är otroligt roligt med flera samarbeten. På lördag spelar vi på Bengans Recordstore Day och på Amnesty Sound helgen därefter så nu blir det att repa ihop oss med kören denna veckan.

 Blir det ett helt album framöver?
– Ja! Planen är att spela in ett Lo-Fi album hemma i mitt rum tillsammans med producenten Kim Ruiz. 
Du arrangerar också den nya torsdagsklubben Mute Swan på Bengans, hur känns det?
 – Det känns otroligt roligt och fint. Alla verkar trivas och det kommer en hel del folk. Vilket självklart beror på de bra artisterna jag lyckats boka. Jag är tacksam och glad över det. 
Det finns ju en hel drös med klubbar på stan nu, hur gör man för att sticka ut?
– Jag tror på att så länge man gör allt med hjärtat och ärliga kort så blir det hållbart och genuint oavsett om man lyckas sticka ut eller inte.
Vad har du på gång härnäst, mer musik? eller ännu en klubb?
– Mer musik absolut! Släpper singeln på fredag och spelar in en ny singel idag samt imorgon som släpps innan EPn som mixas av Per Romvall i detta nu. Sista klubbdatumet innan sommarens uppehåll är 10:e maj och då spelar Songs of boda och Lofot som båda är albumaktuella.
Bästa måndagstipset?
– En AW på Bengans i kvällssolen är aldrig fel. Deras pizza är det godaste just nu.