Stadsdelsguide: Lindholmen och mer därtill

Kanske är du halvvägs in i semestern, kanske har du tröttnat på Saltholmen och Långgatorna, kanske vill du helt enkelt bara göra något helt annat. Spendera din sista ledighet ännu närmare svinkallt havsbad och kanske stans bästa solnedgång!

Kaffe

BAKA Stenugnsbageri

Med en utsikt som heter duga och ett surdegsbröd av suraste sort, ja, det är de bästa av kombinationer helt enkelt. Förutom att det är ekologiskt och att de serverar frukost kan du också köpa hem nåt fint i keramik.

Hållplats: Nordviksgatan, Eriksbergstorget
Buss: 16, 58
Båt: Eriksbergs Färjeläge

Café Fluß

Alla äro vi lyckliga över att någon skakar liv i den den annars anspråkslösa plätten vid Kajen. Men nu så, nu kan vi förtära både det ena och det andra samtidigt som vi andas in den salta luften. Kaffe, glass och somrig a drinkar. Verkligen nåt för den törstiga badgästen.

Hållplats: Göteborg Frihamnen
Spårvagn: 3, 4, 5, 6 ,10

Café Italia

På andra sidan av Håkans Gullbergs kajs paradis kan du njuta av en ännu finare utsikt på en kanske ännu mer tilltalande kajkant. Förutom kaffe italiano kan du äta dig mätt på annat ätbart med italienska smaker. Bon apetit!

Hållplats: Eriksbergstorget
Buss: 16, 58
Båt: Eriksbergs Färjeläge

Mat & Krog

Piga

Här serveras det färska råvaror (som dessutom är säsongsbaserade) ja, nu vattnas det i munnen va? Du får gjutjärnspannan mitt på bor’t. Kan inte bli bättre. Avrunda det hela med en Krösa Maja.

Hållplats: Pölsebo, Eriksbergstorget
Buss: 16, 58
Båt: Eriksbergs Färjeläge

Cuckoo’s nest

Stort men mysigt, och kanske är det härifrån du ser Göteborgs bästa solnedgång? Kanske ska du helst stryka skjortan, eller så skiter du i det och tar det piano i en av de enorma fåtöljerna, så stora att de skulle ta upp hela din svindyra etta på andra sidan älven.

Hållplats: Lindholmen
Buss: 16, 31, 45, 55, 58, 99
Båt: Lindholmspiren

Tapas by river

Herrejävlar, här är det rent på golvet och blankt på väggarna. Tapas har de också, en mycket god sådan!

Hållplats: Bockkranen
Buss: 58

Göra

Pöl Harbour

Kanske träffar du din nästa Affleck, eller kanske dör han. Det är värt ett besök och minst ett dopp i havet i alla fall!

Hållplats: Frihamnsporten
Buss: 16, 31, 45, 55, 58

Jubileumsparken

Det finns ju mer värt att nämnas än Pölen i parken! Det finns en bastu, en stadsodling och en rollerderby-bana. Bäst blir det givetvis om du gör allt på en gång.

Hållplats: Frihamnsporten
Buss:16, 31, 45, 55, 58

Street food market

För det mesta är du hungrig, för det mesta händer det på helgerna och för det mesta slås det på stort ute på Lindholmskajen. Så är det!

Hållplats: Regnbågsgatan
Buss: 16, 31, 45, 55, 58, 99
Båt: Lindholmspiren

Backa Teater

Hör och häpna: här kan en se teater. De säger att alla förtjänar en bra teater, och det kan vi väl hålla med om. Titt som tätt dyker det upp en sådan här.

Hållplats: Teknikgatan
Buss: 55
Båt: Lindholmspiren

Truckstop Alaska

Vad man egentligen gör här vet ingen. Kanske dricker öl, kanske lyssnar på musik, kanske bakåtkullerbyttor, kanske kränger prylar eller kanske ingenting alls. Den som lever får se, rock n roll va!

Hållplats: Lindholmen, Sannegårdsplatsen
Buss:16, 31, 45, 58, 99, 121
Båt: Lindholmspiren