Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 49

Nu är det dags att slå klackarna i taket igen. Tar det aldrig slut? Det hoppas vi verkligen inte att det gör. Varsågod, en klubbrunda för vecka 49!

Torsdag

Det är torsdag (som ovan nämnt) i december och du tänker även i år förtjäna din medelklassmedaj i antal uppätna julbord. Därför knäpper du upp dina byxor och beger dig till Blackbird där det dukas fram ett samtidsdoftande veganskt sådant, för progressiv är du allt. Därefter tar du din svullna mage och beger dig till Nefertiti för att gunga bort en potentiell magkatarr. Slowgold, i mångt och mycket Göteborgs stolthet, uppträder nämligen.

Men ett julbord vinner inga tävlingar och ger inga medaljer. Därför harvar du dig till Oceanbryggeriet för att, något vemodigt, trycka i dig gubbröra och sill. Spyfärdig traskar du vidare för att popdansa och hångla bort illamåendet till Tove Styrke och Grants ljuva stämma. (Ja, Tove Styrke har själv bevittnat hångel och kärlek på sina konserter, mer om det kan du läsa här)

Fredag

Paltkoman håller i sig, trots det eviga kämpandet på ett kletigt dansgolv under gårdagen. Men du är ändå övertygad att det var rätt taktik och fullkomligt överöser dagen med dans. ”Hoki Moki sviker väl aldrig?” tänker du och din jävliga mage. Och sviker gör det inte heller. För Hinterhof och Karamelkollektivet intar och bjuder upp till dans och genast mår din mage bättre.

Att förminska dans till medicin tänker du inte göra. Därför dansar du vidare genom stan även när magen är i fas. Det blir tungt gung till samtidspoeten Ozzy på Yaki och det blir Järdmo och Weaver på Studio HPKSM. Hur du hinner med allt vet bara du och självutnämnda stjärntecken-experter.

Lördag

Bristen på jul under gårdagen skapar vemod i dig när du på morgonen inser att du snart kommer få tända det andra ljuset i staken. Därför beger du dig till trucken där det anordnas julmarknad med temat hobby.
”Äntligen kickar vi igång den här origami-grejen” tänker du förmodligen. (Vi lovar inte att någon origami-kvot kommer fyllas, det finns gott om hobbys i världen)

Men hur goa julmarknader än är ligger hela tiden ett ångestmoln av överkonsumtion över dig och du trånar efter punk och satir. Det blir raka vägen till dubbelt vernissage med Hurula och Sara Granér. På samma vernissage hör du tisslande och tasslande. Det ryktas om festival i stan. Men inbiten som du är vet du att festivaler hör sommaren till och avfärdar det som nonsens.

Lite visste du. För när du plikttroget går till Pustervik inser du att avslutningen av Viva Sounds är igång och du avslutar helgen på samma kletiga dansgolv du började, men denna gång med en stabil tarmflora och ett vemodigt Pale Honey på scen. (obs glöm inte att släcka det andra ljuset du girigt tänder på natten till söndagen samtidigt som snabbnudlarna puttrar på spisen)