Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 41

Helgens klubbrunda rör sig mellan hipstermän, hiphop, kimonos och karaokeboxar. Häng med eller ha tråkigt!

Torsdag
Kan du tänka dig något som andas mer hipstermän i grupp än en releasefest för en IPA, som heter Pustervik, på självaste Pustervik? Nej, tänkte väl det. Men eftersom jag älskar allt som Beerbliotek rör vid blir nämnda releasefest ändå mitt första stopp för kvällen. Vad stället på Erik Dahlbergsgatan 3 ska heta har vi liksom inte riktigt kommit överens om än. Vissa av mina vänner envisas med att hålla kvar vid Jazzhuset eller ”Jazzen”, några kör på Hoki Moki och ytterligare några satsar på Bonito. Oavsett namn är det i alla fall här torsdagskvällen fortsätter, med finaste Baby Ibs hiphop i dj-båset.

Fredag
Det är lätt att gå vilse i Kulturnatta. Därför har Jonathan Bengtsson plockat de allra sötaste russinen ur fredagsnattens kulturkaka i den här guiden. Bara att hugga in! Något jag absolut inte vill missa är We Are All Poets, som gästar Göteborgs Stadsmuseum med en open mic session. Ser en av arrangörerna bekant ut? Veronica Odetunde guidade till LA i senaste numret av Djungeltrumman. Och så har ni väl inte missat att Valand fått nya ägare och ny stil? Sina fredagar har de lagt i Axel ”Axxionpack” Frändemarks trygga händer, och under premiärkvällen tänker jag dansa till såväl Slim Prince på scen, som Juliana Zapata och Lady Louise bakom skivspelarna.

Lördag
Göteborgs eget Riche, Taverna Averna, får celebert besök när Djungeltrummans matredaktör Sara Berndtsson tar plats bakom skivspelarna, under sitt alias Dj Kimåno. Jag går dit i min finaste kimono, en blå, och kollar såklart även in Saras dryckestips för kvällen. Medan jag sippar på ett av dem (ett bitterljuvt) funderar jag över möjliga låtval, och matval, på kvällens nästa destination – nyöppnade vietnamesiska karaokehimlen Sing Sing. Och som helgens grande finale tar jag mig, för första gången på ganska länge, till Sticky Fingers där Göteborgsälsklingarna Huset står på scen.

Inget som passar dig? Alla helgens fester hittar du i Djungeltrummans klubbguide, bara att välja och vraka!