Till startsidan

Överskattat och influensa


Nyårsafton kan förmodligen vara den mest överskattade högtiden vi har, i höjd med juldagen. Svenskarna tar varje tillfälle de får åt att konsumera alkohol i orimliga mängder och jag tycker uppriktigt sagt att det är vidrigt. Jag blir äcklad av att 95% av dagens uppdateringar kretsar kring bakfylla i dess olika former. I ärlighet finner jag det faktiskt väldigt skönt att ha fått den insikten och tänker med glädje spola kröken ett tag framöver.

Jag valde att fira mitt nyår hemma med familjen, äta god mat och umgås. När hade du sist ett oklanderligt lyckat årsskifte? Den frågan ställde jag mig själv tidigt i december och kom fram till svaret att jag inte haft vidare roligt under de nyår jag har festat igenom. Så vad är då poängen? Just nu ser jag fram emot fredagskvällar i mitt nya badkar tillsammans med en flaska rött och ost-bricka.

Vad jag dock förväntade mig av 2014's första dag var att jag skulle må prima och skratta åt alla som jämrade sig. Istället gick jag och drog på mig maginfluensa under föregående natt och har knappt kunnat sova överhuvudtaget. Befinner mig för tillfället i sängen och är så trött att min blick inte längre kan fokusera, men trots det tillåts jag ej att sova. Det här är allt annat än roligt. 

2014-01-02 01:31
Taggar:

Jag har varit snäll i år

Har du haft en bra helg? Min har varit oklanderlig bestående av fredagsmys, Christer i P3's avslutningsfest och mellandagsshopping. Det var alldeles orimligt mycket människor som ville komma in till Pustervik under gårkvällen och kön ringlade sig i princip ner längsmed hela Järntorgsgatan. Stämningen är alltid lika magisk på deras tillställningar eftersom att alla besökare är där av samma anledning och det ger en känslan att alla känner alla. Det blev dock en tidig hemfärd för min del och idag är det väldigt skönt att slippa bakruset. Här ovan är tre av mina stundande köp som står på min önskelista och skall införskaffas. Mötte upp Henrik i stan tidigare för att kika in rean, shoppa nyårskostym och så passade jag faktiskt på att köpa mig ett Xbox 360 Slim 250GB inne hos Elgiganten. Nu återstår det enbart en 46-tums Full HD LED-TV med Smart TV och en Cassiopeia golvlampa i svart. Skall hämta nycklarna till den nya lägenheten nu på onsdag och funderar på om man eventuellt skulle inhandla lampan då. Vill göra min vision av hur min våning skall se ut till verklighet, kan knappt ge mig själv till tåls. Det ryckte i hela kroppen av att strosa omkring inne på Chilli, ville ha allt.

2013-12-29 18:54
Taggar:

Bagatell

Det där med känslor är ett märkligt fenomen. Hur man från ena stunden infinner sig i ett glädjerus utan att ingå i tvåsamheten till att dränkas av sentimentalitet efter ett par glas rött. Hur allt förstärks till tusen när alkoholen åker berg-o-dalbana genom kroppen och någonstans däremellan tappar man kontrollen över situationen. Jag brukar klassa det för bagateller egentligen.

2013-12-26 22:21
Taggar:

Tacksamhet


Julen känns ungefär lika överskattad som förspel. Man spenderar dagar av planering och hårt arbete för något som ändå är avklarat fortare än vad du springer ifrån biljettkontrollanterna i kollektivtrafiken.

I ett varmt kök sitter vi runt bordet, äter god mat och skålar i snapsar medan regnet slår mot fönsterblecket utanför. För en stund avskärmar jag mig från sällskapet och fördjupas i tankar angående hur lyckligt lottad jag är som har en familj att fira traditioner med. Det kan emellanåt vara enkelt att ta för givet vad man har blivit belönad med i livet och förgå sig alla dem som inte har samma förutsättningar som en själv. Alla hemlösa, barn som lever med alkoholiserade föräldrar och personer utan varken släkt eller vänner etcetera. För många är den här högtiden avskyvärd och det tycker jag är väldigt hemskt.

Jag känner tacksamhet för mina förhållanden.
Jag känner tacksamhet för min familj.
Jag känner tacksamhet för mina vänner.


Det du vill uppnå i livet kommer inte komma till dig om du inte känner tacksamhet för det du redan har.

2013-12-25 00:26
Taggar:

Inrednings-hype


Är just nu inne i en inrednings-hype och hur jag skall förse min nya lägenhet med möbler är i princip det enda som cirkulerar i mina tankebanor. Inventarier är ett utav mina största intressen och jag kan knappt ge mig själv till tåls. Det jag söker är en särpräglad stil med udda och spännande inslag. Mycket tyg, belysning och second hand-fynd. Ser fram emot att strosa runt bland små pittoreska butiker under helgens lediga timmar och och smycka mitt boende med massa fint. Artilleriet är till exempel ett hett tips som du hittar på Magasinsgatan. Ett par lägenhetsnycklar var allt och mer än vad jag hade kunnat önska mig. God jul!

2013-12-23 16:54
Taggar:

Sluta aldrig kämpa


I min tidigare blogg skrev jag många gånger angående min boendesituation i dagsläget och hur osannolikt korrupt marknaden är. Men det viktigaste av allt är att fortfarande stå stark oavsett hur många nej du tvingats bemöta och att aldrig förlora tron i dig själv. Under de senaste tre månaderna har jag sökt uppemot fyrahundra lägenheter och vissa perioder var självklart motigare än andra, men jag tappade aldrig hoppet trots fyrahundra nej. Sluta aldrig tro, sluta aldrig hoppas och sluta aldrig kämpa är några av mina ledord och dem har hjälpt mig mycket.

Nummer fyrahundraett blev nämligen min vändpunkt och om mindre än tjugofyra timmar kommer jag att äga ett alldeles eget förstahandskontrakt. Det här har jag klarat helt på egen hand och ingen skall få ta ifrån mig den stolthet jag just nu besitter över att jag är jag. Du kommer ingenstans i livet om du enbart sitter hemma och håller käften och antar att allt skall serveras på silverfat. Dagens samhälle fungerar tyvärr inte så, utan du måste ge dig ut och ta plats för att överleva.

2013-12-19 19:21
Taggar:

I catched a grenade for you


Saker jag tänker på idag:

#1). Mitt liv hade underlättats väldigt mycket mer om människor kunde sluta att stå uppradade i en försvarsmur och sedan rusa in precis som om Ryssen kom när spårvagnsdörrarna öppnas. Suck.

#2). Tankesmedjan och hur folk på allvar kan bli arga. Ibland pratar de förvisso om relativt känsliga ämnen, men hela programmet bygger på satir och sarkasm. Stäng av istället om ni blir såpass provocerade och inte kan förstå humorn.

#3). Varför kan aldrig mina grannar åka på semester på obestämd tid? Funderar på att skriva ett manuskript till min kommande roman med namnet "Vreden". Deras ordförråd verkar enbart innehålla "håll käften", "jag hatar dig" och "I catched a grenade for you".

#4). Att radioprofilen Jonathan Unge är helt fantastisk!

2013-12-16 20:09
Taggar:

En recap


Låt oss göra en recap och gå igenom min helg som alldeles strax är över. I fredags vankades det häng tillsammans med mina fina arbetskamrater. Vi började med fantastiskt god mat och dryck på Le Village, skrattade så att magen värkte och jag tror nog att våra samtalsämnen ekade över hela lokalen. 

Efteråt knatade vi upp mot Stigbergstorget där fyra banor stod och väntade på att bli erövrade av oss. Mitt främsta fokuseringsområde var väl inte direkt att slå ner käglorna, det skulle vara en överdrift. Ägnade nog mest tid åt att psyka och jävlas med mina motspelare, hehe. 
 
Vi avslutade sedan med ett besök på Jazzhuset där entrépriset gick oavkortat till Musikhjälpen. Där blev jag dock bestulen på mitt bankkort, mindre roligt. Men annars var det en kalasbra fredag! 

Drog mig in till stan under lördagskvällen för en öl eller två tillsammans med mina fina gubbar på Andra Långgatan. Blev tyvärr inte alls långvarigt för min del då jag redan var väldigt trött och bestämde mig för att hoppa på vagnen hem runt tio-snåret. 

Idag har jag kollat på #MH13 enda sedan jag gick upp. Bästa veckan under hela året. Varför gick dessa dagar så fort? Vill inte att det skall vara över och kommer med all säkerhet att göra the ugly cry vid utsläppet. 

2013-12-15 18:19
Taggar:

Da Capo?


Det här med att inleda en ny uppdatering är en konst i sig. Jag har redan visualiserat en tydlig bild av hur inlägget skall se ut och dess innehåll. Men likt förbaskat fumlar jag på orden och finner ingenting passade. Jag har inte ens hunnit komma till skott och du tjoar redan Da Capo? Smickrande.

Följande arbetsvecka som snart är passerad (tack och lov) har varit extremt påfrestande och jag har vid flertal tillfällen velat försvinna från platsen. Därför kände jag mig extra värdig ett glas vin eller två igår och bestämde mig för att spendera kvällen hos min vän Olof. Hängde, pratade, dansade och var allmänt knasiga. Vi avslutade sedan onsdagen med hämtpizza och komedi. Kalasfint i min mening! 

2013-12-12 19:21
Taggar:

- Hur mår du, sockertutte?

Idag tänker jag på följande; att det mesta låter mycket bättre på engelska. Det är ett par fraser som jag emellanåt brukar flika in med, att kalla dem för min signatur vore dock att gå till överdrift. Jag väljer att placera meningarna i en sifferlista och utan inbördes ordning.

1. "You can take that and shove it up my ass!" (gärna med amerikansk ghetto-brytning.)
Varför det här är ett uttryck som jag dagligen använder kan jag inte riktigt sätta fingret på. Antingen är det något jag slänger ur mig vid situationer där tankebanorna ekar "trying to fish for a fuck to give" eller om till exempel en vän meddelar att hen bokat en resa till Asien för att "hitta sig själv" så känns "You can take that and shove it up my ass" hyfsat relevant. Om jag däremot sagt "Du kan ta det och köra upp i röven" hade jag antagligen blivit kallad för "jävla bonde".

2. "Ain't nobody got time for that!" (Härstammar givetvis härifrån.)
Nu snackar vi punch, slagkraftigt och rappt. Men om du istället säger "Det finns ingen som har tid för det" så låter det precis som om du predikar jantelagen och favoriserar ordet lagom. Lägg ner! 

3. "How are you doing, sugartits?"
- Hur mår du, sockertutte? Behöver jag ens säga mer? Nej, jag tänkte väl inte det. 

2013-12-10 18:20
Taggar:

Kontakt: Karin.olsson.92@hotmail.com.

Follow on Bloglovin
Om Djungeltrumman
Lista
Följ Djungeltrumman
Djungeltrummans nyhetsbrev
Jag vill ha nyhetsbrevet!
Tack! Du har fått en bekräftelse skickad till dig.
Fel! Något gick fel, försök igen om en stund.
Webbdesign av Simma Lugnt, www.simmalugnt.se