Annons ↓ Annons ↑

Joel Ighe firade på Push

Joel Ighe, forne Yaki-Da-bossen som lämnat Gbg för Stureplan, lanserade solglasögonkollektionen #yoloighe för Chimi Eyewear med en kändistät fest på Push i fredags. Vi bad honom berätta lite mer om festen, morgonrocken och framtidsplanerna.

Hej Joel! Är du tillbaka i Stockholm nu?
– Hej! Nej, jag är på Liseberg med min gudson och mina bästisar. Jag älskar och saknar Liseberg. Det var ju där jag började min karriär i ”nöjesbranschen”. Jag var Lisebergskanin i några år. Världens roligaste jobb. Typ tillsammans med det jag gör nu. Ironiskt nog så festade jag nog faktiskt mer på den tiden … men imorgon åker jag hem till mitt fina Stureplan igen.

Har du hunnit återhämta dig efter Way Out West?
– Nej! Jag mår piss. Min röst har ju försvunnit, typ … Fast känner mig samtidigt väldigt lycklig just idag. Ska nog dra till Hagabadet snart …

I fredags hade du fest på Push. Är du nöjd med den?
– Ja, väldigt.

Foto: Fabian Wester

Vad var det bästa/roligaste/knäppaste som hände?
– Kamferdrops hemliga framträdande och när Fredrik Strage, aka min hjälte (pga boken Mikrofonkåt) stod och vevade till Swedish House Maria – One.

Var alla där?
– Nej, vi försökte gå ifrån den där wow-grejen med att skicka ut 40 000 000 inbjudningar så att dörren klampar ihop och folk står och kastar bort sin festivalhelg i en kö. Förstår inte ens poängen med att ha en så kallad osa-lista om inbjudningarna inte ens är personliga. Men för att svara på din fråga, nej alla var inte där. Men väldigt många väldigt fina och stöttande vänner var där. Och det betydde allt för mig.

Hur känns det att vara sitt eget festtema?
– Kan Daniel Redgert släppa en bok så kan jag dekorera en hel klubb med mitt ansikte och namn!

Foto: Fabian Wester

Haha, okej. Men du, vad är grejen med morgonrocken egentligen?
– Det började i Tylösand. Världens finaste plats enligt min mening. Om ni går in på min hashtag #theneverendingspatour så kan ni följa min eviga turné av spabesök. Det är ingen sponsgrej utan ett av mina få fritidsintressen. Jag är medlem på ett spa/gym som heter Sturebadet med. Det kan jag rekommendera.

Förutom din egen dagsfest, vad kommer du att minnas från Way Out West 2017?
– Aron McFaul & Johanna Beckmans B2B-set på Destiny Raineys asfeta svartklubbsefterfest, eller vad man kallar det. Vi var ett riktigt fantastiskt GBG-gäng som dansade och dansade och dansade. Sen var också Filip Hunters dj-set på RBMA/Dungen-scenen med inhopp av Sammy & Johnny bland det fetaste jag nånsin sett. Göteborgs framtid!

Vad har du på gång framöver?
– Nu är det massa fokus på lanseringen av den här #yoloighe kollektionen tillsammans med Chimi Eyewear. Brillorna finns nu att köpa online, men också på Ali Davoodis sjukt feta butik Miksajo på Vallgatan. Det känns verkligen helt overkligt! Sen så är det många som poängterar för mig att jag borde åka på semester. Så det borde jag nog göra ganska snart. Sen kör jag på som vanligt med Nosh & Chow och Spy Bar i Stockholm.

Festfoto: Alla bilderna från festen hittar du här!