Annons ↓ Annons ↑

Jessie Granqvist

På fredag är det första gången klubbkoncepet Into the Episode kommer till Göteborg. Vi har pratat med en av de tre du hittar bakom skivspelarna på lördag, Jessie Granqvist.

Vad sysslar du med om dagarna?
– Jag jobbar på hunddagis ett par dagar i veckan annars sysslar jag med musik. När jag är ledig sitter jag gärna på någon pizzeria med min pojkvän och spelar jack vegas haha.

Hur skulle du själv beskriva den musik du spelar?
– Den musiken jag spelar ute skulle jag beskriva som ganska chill malande organisk techno. Men det är väldigt olika från gång till gång beroende på humör och så. Jag har inte släppt någon musik själv. Men den musiken jag gör hemma i smyg är ganska lik den jag spelar. Hoppas jag i alla fall.

Vad kommer absolut inte hända under din spelning?
– Vi kommer ju inte ha tråkigt i alla fall.

Men vad kan vi som publik förvänta oss av den?
– Jag kommer att spela warmup vilket jag tycker är roligast och tycker att jag gör bäst, så mina förväntningar är höga. Jag hoppas att jag ska kunna bygga upp en nice atmosfär och stämning som får publiken att bli varm i kläderna inför Cari och Mills.

”Det vore ju trevligt om det där töntiga danstillståndet kunde slopas”

Varför tror du att den svenska techno-scenen mår såpass bra just nu?
– Vi har så otroligt många duktiga personer som lägger mycket tid och jobb på att den ska må bra idag. Det är bland annat klubbar som har bokare som lyfter fram dels lokala dj:s och bokar internationella akter. Sen har vi alla som jobbar med svartklubbar och open airs. De är flera stycken, varje helg, i alla fall i Sthlm, Gbg och Malmö. Men jag har även varit på otroliga svartklubbar i till exempel Jönköping. Det känns som att folk orkar anstränga sig att åka ut en bit från stan för att gå på en bra technofest!  För att inte tala om alla grymma dj:s och producenter vi har. Jag känner mig riktigt bortskämd i alla fall. VARJE helg.

Finns det något du skulle vilja ändra på inom scenen?
– Ja, det vore ju trevligt om det där töntiga danstillståndet kunde slopas och om klubbar fick vara öppna hur länge de ville är bara några exempel.

Förutom Into the Episode, har du något annat skoj på g framöver?
– Ja! Jag spelar även på lite festivaler i sommar som till exempel Into the Factory. Den 17 juni spelar jag på daytime session på trädgården i Stockholm tillsammans med typ alla mina idoler, så de ser jag fram emot!

Vad får man absolut inte missa just nu enligt dig?
Att alla klickcigg ska sluta säljas!?

All info kring Into the Episode hittar du här