Annons ↓ Annons ↑

Hej Lovisa Negga!

Neggas debutskiva "Kär" släpptes i september 2011 på hennes eget skivbolag BITE Records. Imorgon spelar hon live på Jazzhuset och vi passade på att kolla läget med henne. 


 

Vad föreslår du att vi gör innan din spelning imorgon?
– Först tycker jag att ni ska ladda med te, kaffe och vatten så att ni orkar sjunga och vara uppe hela natten och dansa! 

Beskriv med en mening din bild av Göteborg?
– Göteborg är kärlekens stad för mig! Jag föddes i Angered, bodde i Linköping under hela min uppväxt men återvände och fann kärleken.

Berätta om processen när skivan gjordes?
– Jag jobbade på min debutskiva från hösten 2009. Under ett halvår veckopendlade jag till Malmö så jag åkte tåg 6 timmar i veckan. Det var en perfekt arbetsmiljö för mig och jag skrev större delen av skivan på tåget.

Det låter gött, lycka till imorgon! 

Vill du veta vilken doktor Simian Ghost vänder sig till med sina krämpor, höra dig för om Penga' Pers relation till smör, eller vad Transwagon tvingas göra av arbetsförmedlingen? Då gör du bäst i att läsa alla våra intervjuer. Du hittar dem här

// Anna