Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa festivaler

Skit i mygg, skit i gröna gräsmattor och friskt hav. Vi ger dig sommarens festligaste anledningar att stanna i city.

GARDEN 
Vi börjar redan nu på onsdag! En ny festival, eller snarare dags-fest med indierock och pollenallergi. Dagen faller under följande kategori: Intim mysig, sommardröm. Och arbetsdagen därpå: ovidkommande.
6/6, Trädgårdsföreningen 
Missa för allt i världen inte Djungeltrummans förfest!

Clandestino Festival
För de som känner en viss avsmak inför ”arbetsdagen därpå”: skjut upp den. På torsdag drar Clandestino Festival igång i stan, vilket betyder att du har ytterligare tre dagar till godo. Så nu jävlar ska det vickas både höftleder och skulderblad ur omloppsbana.
7-10 juni, lite här och var

Hela dagen lång
Eftersom ingen egentligen vet vad ”ival” innebär, är det inte heller försvarbart att påstå att den här festen inte nödvändigtvis är en sådan. Skiter du i vilket föreslår vi att du istället att du omger dig med din minst ömma utstyrsel och någonting som tidigare fallit under kategorin ”skor” och trallar bort mot Långgatorna nu på lördag.
9/6, Andra och Tredje Långgatan

Sveriges största feministiska visfestival
Premiär för Sveriges största feministiska visfestival. På scen står bland andra Marie Selander, Konflikten, Maud Lindström, Anja Erika, Elin Skarin, Tina Wilhelmsson, Linda Söderström och Elin Callmer på scen. Fullt fokus på feministiska visartister och för din del, att disponera tiden väl, om den här helgen ska gå i lås.
9 juni, Café Hängmattan & Musikens Hus

Festival Del Mar
Del Mar eller Del Älv gör detsamma. Indie-popeliten kommer nog, om än motvilligt, att hasa sig ut till Nya Varvet. Är det något som klingar gott med före detta militäranläggning är det Hästpojken, Vita Bergen, Ruby Empress, Hanna Järver, Riga Tiger, Maple Rye med flera.
29-30 juni, Dockyard Hotel

Wave
Den långa kampen, strävan och drömmen är fortfarande just det. Du är inte ens i närheten. Betald semester är och kommer sannolikt i all evighet vara bortom räckhåll. Lika bra att nyttja de där helgerna med allt du kan. På Asperö finns det inte plats för fler än en festival, i år är det Wave.
27-28 juli, Asperö

Way Out West
Inte mycket att orda om. Sommarens, stadens och jo, också landets roligaste stadsfestival ringer in. Mycket för att stadsfestivaler i det stora hela är skittråkiga, men kanske främst för att stockholmarnas entusiasm återupplivar vår egen. Det spelar ingen roll att line-upen stundtals känns lite.. skral?
9-11 augusti, Slottsskogen

EQLovesFestival
Musikproddarnas jämställdhetsfestival. Och ett vasst initiativ för att lyfta kvinnliga producenter. Line-upen består av för de flesta av okända namn. Precis just därför, för att de fortfarande är okända.
24-25 augusti, Brewhouse

Statement
Vem kunde ana att utesluta män någonsin kunde resultera i något så pass jävla skitbra? Rimligtvis ca. halva Sveriges befolkning. Snart får resten se varför. Nej juste. De får dem inte! Haha.
31 augusti- 1 september, Bananpiren

Festival Illegal
Nätverket Ingen människa är illegal roddar för fjärde året i rad festival i stan. Inte helt slumpartat samma helg som valet. Årets valvaka går med andra ord i tonerna av: No borders, no nations – stop deportations!
6 – 9 september, ännu okänd plats