Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa uteserveringar

Äntligen har de där rangliga trädgårdsmöblerna, taffliga Ikeafiltarna och murkna askkopparna hittat ut igen. Uteserveringarna är öppna och oavsett om du vill eller inte, är det från och med nu, där vi hänger. Vi ger guidar dig till de bästa i stan!

Zamenhof
Det har ryktats om 1250 kvadrat, inte allt under bar himmel, men Harrysson & hans kompisar har lagt beslag på det gamla vakt-gymmet och det verkar dessutom som att stentrappan faller under deras makt. Wow. Låt solen värma mig, och dig, som Ted ungefär sa.
Esperantoplatsen

Brewers nya
Visst vi hade en liten tår i ögat när Stearin la ner, men så kom Brewers och utlovade pizza som plåster på såren och det var väl helt okej. Nu öppnar de på den gamla fräcke-gatan Magasins-gatan och vi ser väl fram emot det också då.
Magasinsgatan 3

The Concept – gamla gamle port
Ingen grät väl när Gamle Port slängde igen sina gamla portar. Men nu, efter förglömliga stället Clooney’s är det återigen dags att bege sig till Harry Hjörnes plats. Det kommer bli bra, det har de lovat. Och solen skiner ju alltid i Göteborg. Gå dit & skaffa dig en bränna.
Östra Larmgatan 18

Spike Taproom 
I vårt nya favvo-område ligger Spike Brewery. Utemöblerna är på plats så fort solen är framme. Och vips! så är även du, stationen Gamlestan ny så det är enkelt att ta sig dit. Gör det och slå en lov, kanske har du tur och kan gazza med en bira.
Slakthusområdet Gamlestan, lördagar!

Vasa Brygghus (gamla Chez)
Chezzan har fått ny skrud för gång 54999999 i ordningen. Oldsberg är kickad även härifrån så du kanske slipper män av hans kaliber. Eller inte. Men det är värt en chansning, för vem vill inte återskapa minnena från 25-kronors vin och gymnasiefylla. Dessutom ackompanjerat av sol, om det nu är sol då.
Vasaplatsen

MIM – More is more
Lyssna på kombon hisingen + veganskt + öl + uteservering. Ja, du kan slänga ihop laptoppen dirr och hoppa på valfri spårvagn mot ön. Vi älskar och lovordar.
Herkulesgatan 40

Taket på OGBG
Vem kunde tro att området kring Stenpiren skulle ha mer att erbjuda än en ny spårvagnshållplats och ett färjeläge? Joho du. Nu finns här också en av Göteborgs finaste vyer med servering. Det är nästan så att en blir lite illa till mods. Enligt vilka preferenser får en ha det såhär bra?
Skeppsbroplatsen 1

Bar Kino
Nej, det var väl inget nytt. Det syns ju från långväga, eller åtminstone från ett par meters avstånd, att grusplanen framför Hagabion är en av Göteborgs bästa uteserveringar. Mycket baserat på folktäthet och dekorationsbelysningens breda färgskala. Det ser ju så mysigt ut.
Linnegatan 21

Boulebar
Addera en palm eller två och näst intill vilken servering som helst ser inbjudande ut. Det är givetvis inte det minsta sant men visst ser det härligt ut när det blåser i bladen när en svalkande havsbris drar in längs med kanalen. Nääästan som på Rivieran. Fast bättre.
Rosenlundsgatan 8

Skansen Kronan
Det må vara självservice men eftersom att du, som alla andra, brinner för god service är ju en gräsmatta framför Skansen Kronan inte mindre åtråvärd än någon smockfull terass i den här staden. Tvärtom. Mer yta att göra vad man vill på, mer utsikt att bli blödig till och betydligt mer pengar kvar i plånboken när kvällen är över.
På berget mellan Haga och Linné

Champagnebaren Forsén & Öberg
Skiter du istället fullständigt i svängrum, utsikt och att ”den som spar han har”? På Champagnebaren är det istället begränsad yta, dyrt och skuggigt. Men på ett bra sätt. Hur då undrar du? Innergård med grusgångar och smala trädgårdsmöbler i metall. Och ja, Champagne då, svarar vi och du förstår precis.
Kyrkogatan 13