Göteborgs bästa husmans­kost

Dim-sum, ramen och pico de gallo i all ära – ibland vill en bara hugga in på en gammal hederlig tallrik med kött, sås och potatis. Vi listar några husmansfavoriter i Göteborg!

The Rover
Jodå, det finns mer än burgare och femtioelva ölsorter på detta klassiska Andra lång-tillhåll. Testa till exempel den spröda torskfilén med potatispuré och fänkål, eller de vegetariska kroppkakorna (finns i vegansk variant).
Andra långgatan 12

Kino
Sugen på köttfärslimpa men inte så sugen på döda djur? Då föreslår vi en tur till Hagabion, deras färslimpa är nämligen något alldeles extra. Snälla Kino, ta aldrig bort den från menyn?!
Linnégatan 21

Kometen
I snart 80 år har det käkats klassisk husman på Restaurang Kometen, som numera drivs av en viss Leif Mannerström. Gräddigt och gemytligt i den lite lyxigare prisklassen.
Vasagatan 58

Strömmingsluckan
Du vet de där gästerna som kommer på besök och vill “göra något riktigt göteborgskt”? Ge dem Luckans strömming och mos så blir de garanterat imponerade. Lingon till? Det vet du!
Magasinsgatan 17

Smaka
Ryktet om Smakas köttbullar har färdats vidare omkring än det om Joel Ighes förlovning, men här finns även andra husmansalternativ. Om du gillar lugn och ro undviker du sena helgkvällar, då baren invaderas av stans restaurangfolk.
Vasaplatsen 3

Kåges
Slå dig ner i Kåges hörna med stimmiga stammisar eller kör take away från Kågebaren – båda ger dig plånboksvänlig husmanslunch i rejäla portioner.
Saluhallen, Kungstorget

Bubblare: Åk på lunchutflykt till Evas populära matservering på Ringön! (Salsmästaregatan 14)

Texten publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #37