Göteborgs bästa foodtrucks

Mat är alltid kul, men mat på hjul är som bekant ännu roligare. Foodtrucks må vara luriga – de är kanske mer beroende av vädret än någon annan affärsverksamhet – men via dem har ny, spännande mat letat sig upp till Göteborg. Nu väljer vi de sex bästa.

Jinx
Buns med friterad tofu och sötsyrlig sås och precis rätt mängd koriander: Ni förstår. Vi kan egentligen stanna där. Kön utanför Jinx är tio gånger längre än vid alla andra foodtrucks på Magasinsgatan – som att jämföra en rultig boa constrictor med ett gäng undernärda snokungar. Folket har inte alltid rätt, men folket har rätt här.
Magasinsgatan 17

Jammin Jamaican Soulfood
Att äta gott kan vara förenat med direkt fara. Släpper du in Jammin Jamaican Souldfood i munnen lär de hålla gastronomiskt rave i flera dar, dina dopaminnivåer tillintetgöras och all annan mat smaka sperma och aska. Gambianska bönröror, mangosallad, Jerk Chicken. Ser du den färgglada vagnen någonstans föreslår jag att du åsidosätter resten av livet.
Brukar häcka vid Kungstorget

Clásico
Står ibland vid Liseberg. Det gillar man inte. Men Clásico är lyckligtvis något mer än bukfyllnad för småbarn och vuxna människor som åker karusell för att de är 25 år, gifta och fullständigt jävla döda inombords. Här bjuds det på sadistiska mängder kött i olika argentinska kombinationer.
Hittas vid allt från Kungstorget till Magasinsgatan och Linnégatan

Kungstorget Fish ‘n Chips
Engelsk mat är generellt någonting man bör mata sin border collie med. Men Kungstorgets fish ‘n chips-vagn har förvånansvärt god mat. Som att trilla ned i en fritös, överleva och inse att man trivs riktigt bra där.
Kungstorget

Korv United
Egentligen pallar man ju inte med kategorin Grabbar Som Säljer Organisk Korv. Men på Korv United serveras lite för gött käk för att den sortens invändningar ska hitta någon form av bäring. Välj Que Padre! Välj brioche-bröd. Du kommer inte ångra dig.
Magasinsgatan

Wakal Street Food
Tala inte om det. Tala bara inte om Wakal Street Food. Detta är något mycket större än tacos med gröna jätten-majs, kalvfärs och mjölig prästost. Wakal hävdar att de serverar riktigt mexikanskt gatukäk och det är också helt sant. Här samsas stekta grönsaker med helt nyfödda tortillas och bönröror som ser ut att komma från en annan, betydligt festligare, dimension.
Kungstorget

Bubblare: Även om du avskyr konceptet “mat” och allt som det representerar måste du ta dig till Lindholmens Street Food Market en lördag. Här får den hungrige medborgaren allt det som foodtrucks erbjuder – multiplicerat med 20.