Annons ↓ Annons ↑

Farsot Records öppnar skivbutik

På lördag får Göteborgs alla vinyl- och kassettnördar ett nytt ställe att hänga på. Då slår skivbolaget Farsot Records upp dörrarna till sin skivbutik i Fiskhamnen.

Efter sju släpp med bland annat The Dahmers, This Gift Is A Cvrse och Data Control väljer skivbolaget Farsot Records nu att ta ytterligare ett steg och öppna en skivbutik. Lokalen ligger i  Skjul Fyra Sex i Fiskhamnen och var förr ett gammalt kontor tillhörande den lokala bokningsgruppen Filler. Kontoret revs ut, väggar och golv slipades rena och hela lokalen målades om. För att maximera ytan och belysa arvet från DIY-scenen har hela affärens inredning byggts för hand av personer från Farsot och Skjul Fyra Sex.

– Tanken med skivbolaget och skivbutiken Farsot är att förmedla kvalitetsmusik från utkanterna av kulturen, i alla dess skimrande och inte så skimrande genrer. Vi vill arbeta tätt intill de lokala banden och bokarna för att på så sätt bli ytterligare en länk i kulturlivet i staden och kunna ge lyssnarna samt konsertbesökarna något som vi anser att de andra butikerna i staden inte riktigt gör, berättar David Svanström från Farsot Records.

Bakom initiativet står de fyra vännerna David Svanström, Ramon Calvo, Glenn Johansson och Ralf Rotmalm som möttes i Fiskhamnen och i kulturföreningen Fulet. Skivbutiken gick från idé till handling inom loppet av en vecka.

–Det är nog ingen som egentligen vet hur tanken började men David pratade med Ramon som pratade med Glenn som pratade med Ralf och sen stod vi helt plötsligt med en mysig liten skivbutik. Vi är ju alla skivnördar så egentligen är det väl bara något slags pojkdröm vi alla närt.

I anslutning till butiken finns även en scen där det kommer att bjudas på releasefester, artist- och bandbesök.

– Alla inblandade har haft en fot i evenemangsvärlden på ett eller annat sätt och med läget där en scen ligger precis vägg i vägg så kände vi spontant att det vore korkat att inte utnyttja detta. Det är väl en del av det. Resten får nog den som lever se.

Farsot Record Store öppnar på Fiskhamnsgatan 41 den 14 oktober kl 11–18. Mer info finns här.