Annons ↓ Annons ↑

Eric Saade släpper låt med Parham

Idag släpper Eric Saade sin nya låt Vill ha mer, som han skrivit tillsammans med göteborgshjälten Parham. Vi kunde så klart inte låta bli att ställa några frågor till Eric.

Eric Saade har gjort lite av en kursförändring musikaliskt den senaste tiden. Först ut för nya uppdaterade post-Så mycket bättre-Eric Saade var singeln Så jävla fel so kom för några veckor sedan. Nu släpps uppföljaren Vill ha mer, där Eric har gjort gemensam sak med Parham.

Lyssna på Vill ha mer här. 

Hej Eric! Hur mår du?
– Tjo, tack, jag mår bra trots det här jävligt gråa vädret.

Vill ha mer är en toppenlåt! Parham är bland det bästa vi har i Göteborg, hur mäktigt var det att få samarbeta med honom?
– Tack, kul att du gillar! Det är fett att få göra detta med honom. Han är grym! Han gjorde sin vers jävligt quick och gjorde det med sån sjuk leverans! 

Din förra singel, Så jävla fel, skrev du ihop med Thomas Stenström. Klickar du bättre med folk från Västkusten?
– Haha, jag älskar västkusten! Jag är ju från Helsingborg… Det är ju till och med västkusten 😉 

Well, det är ju västra Skåne i alla fall. Kan du berätta mer om vilka du har samarbetat med under arbetet med skivan?
– Jag håller fortfarande på att skriva klart skivan, det innebär att jag just nu inte vet riktigt vilka det blir. Förutom att jag sitter och skriver med Aron ”WyMe” Bergerwall som kommer producera 90 procent av plattan. Sen har jag som låtskrivare jobbat med Thomas Stenström, och Petter ”Professor P” Tarland.
– Det kommer nog i slutändan bli ett helt gäng människor, men med mig och Aron som genomgående röd tråd. 

Du är ung, snygg, har pengar och sjunger gudabenådat. Varför har vi inte intervjuat dig tidigare?
– Hahaha oj, det undrar jag med ;(

Det här är din andra egna låt på svenska, snart kommer ett helt album. Fick du blodad tand efter Så mycket bättre? Ligger engelska Eric Saade på is nu ett tag framöver?
– Ja, svenska är sjukt kul. Man kan uttrycka sig så tydligt. Jag älskar det. Jag har nog inte gjort min sista engelska låt om man säger så. Det kommer nog en tid för det igen också. Men just nu är jag verkligen helt inne på svenska! 

Du har presenterats som en av fyra programledare i Melodifestivalen 2019. Är det nervöst eller bara kul, och vad förväntar du dig?
– Ja, lite nervöst är det väl. Men samtidigt har jag inget att förlora då jag inte anser mig vara en programledare. Jag ska leda programmet för att jag själv har medverkat och för att jag har koll på musik. Så det känns liksom ganska naturligt därav. Sen är vi ett jävligt coolt gäng tillsammans, jag, Sarah, Kodjo och Marika.

Jag läste i en intervju med QX från förra året att du även driver en dansskola, ett fastighetsbolag och ett e-sportbolag. Vad skulle du helst jobba som om du inte hade artistkarriären – dansare, fastighetsskötare eller e-sportproffs?
– Oj, det spelar nog ingen roll så länge jag är egen företagare. Jag skulle nog aldrig kunna vara anställd och ha superfasta tider. Jag älskar att skapa saker. Sen spelar ibland ingen roll om det är musik eller en dansskola. Men en liten strandbar i ett varmt land hade varit fett att bygga upp och jobba med!