Annons ↓ Annons ↑

Emelie Stockhaus – ny musikbloggare

Djungeltrummans färskaste nyförvärv heter Emelie Stockhaus. Hon älskar musik, jobbar med musik och ska nu även skriva om musik på sin nya DT-blogg. Häng med!

Hej Emelie, och välkommen till Djungeltrumman!
– Hej Djungeltrumman! Så roligt att vara en del av er.

Vem är du?
– Kanske världens svåraste fråga? Nej men jag är Emelie Stockhaus, göteborgare men just nu bosatt i Stockholm där jag jobbar. De senaste åren har jag bott i Hultsfred, Kalmar och nu Stockholm på grund av plugg och jobb. Jag har haft två passioner i mitt liv, hästar och musik. Hästarna höll jag på med fram tills jag bestämde mig för att plugga på universitetet för snart fyra år sen och bytte stallet mot konserter.

Har musik alltid varit en stor grej i ditt liv?
– Ja det kan man nog säga. Jag har aldrig skapat musik själv men jag har alltid älskat att lyssna på musik. När jag var liten lyssnade jag så klart på Aqua, Spice Girls och alla Absolute Music-plattorna men det var nog Imperiets Blå Himlen Blues som gjorde att jag jag för första gången blev ett ”fan”. Runt 13 års ålder kretsade mitt liv kring Metallica, vid 14 hittade jag The Beatles och vid 16 lyssnade jag nästan bara på musik från Storbritannien, och tidningar som NME och Q Magazine var mina heliga skrifter. I dagsläget lyssnar jag på det mesta, jag skulle vilja säga att det är väldigt humör-bestämt.

”Jag fick chansen att jobba med Seinabo Sey, Maja Francis och Daniel Adams-Ray”

Du jobbar med musik också! Hur är det? Och hur kom du dit?
– Jag jobbade på skivbolag fram tills slutet av januari, och nästa vecka börjar jag mitt nya jobb på FKP Scorpio (arrangören bakom Bråvallafestivalen). Det hela började med att jag gick en utbildning på tre år som heter Music & Event Management vid Linnéuniversitetet. Min sista termin var praktik och jag hamnade då på Universal Music-etiketten Sweden Music. Efter min praktik fick jag anställning och stannade där fram tills i januari i år. Det var en fantastiskt rolig tid, jag fick chansen att jobba med Seinabo Sey framförallt, men också med andra projekt som Maja Francis och Daniel Adams-Ray. De kommande månaderna kommer jag jobba med Bråvallafestivalen sen får vi se vad som händer. Jag har också fått chansen att bli uttagen till ”Makten Över Musiken” som är ett mentorsprogram för kvinnor i musikbranschen. Så roligt!

Tre bästa låtarna som släppts hittills 2016?
– Svårt! De senaste månaderna har jag varit så uppslukad av David Bowies bortgång att jag nästan bara har lyssnat på hans plattor. Den senaste veckan har jag maratonlyssnat på Kent efter deras tillkännagivande att de lägger ner. Men tre bra låtar som släppts i år är nog Lou Lou av Albin Lee Meldau, Sun City Creeps av Woods och Du är Bäst av Ida Redig.

”Under flera år trillade det in kommentarer i stil med ‘Kill yourself’ för att jag dissade Ed Sheeran”

Är det första gången du har en blogg?
– Faktiskt inte. För många år sen hade jag en blogg där jag skrev om musik. Jag slutade uppdatera den för lääänge sen men jag var faktiskt tvungen att gå in och stänga ner den helt eftersom den fortfarande generade kommentarer på ett inlägg där jag skrev att jag inte gillade Ed Sheeran … Under flera år trillade det in kommentarer i stil med ”Kill yourself”, ”You don’t know anything about music”, ”I hate you” osv. På fyllan händer det att jag pratar om detta och ibland till och med loggar in och visar kommentarerna för alla intresserade.

Haha, farligt att dissa Ed Sheeran alltså! Vem ska läsa din Djungeltrumman-blogg då?
– Jag tycker att alla kan läsa min blogg! Haha nä men är du lite intresserad av musik? Då är detta en blogg för dig.