Elektriska drömmar på Hoki Moki

Två dansgolv med plats för hela 400 dansande personer och en jävla massa techno. Ikväll är det dags för Electric Dreams på Hoki Moki. För att ta reda på mer om kvällens fest korresponderade vi med grundaren Tanya Sojka. 

Tanya Sojka har varit aktiv deltagare, dj och arrangör i stadens klubbscen under en längre tid och är numera baserad i Berlin där hon frälser rökiga nattklubbsdansgolv med magiska toner. Sojka har sedan 2011 spelat under namnet MISSTEE men lirar numera som AMAVII och ikväll står hon som arrangör för Electric Dreams på Hoki Moki.

Berätta mer om Electric Dreams, vad kan publiken förvänta sig?
Electric Dreams startade 2014 och har sedan dess gradvis växt till ett unikt koncept. Jag har fått så mycket glädje av att förena människor genom kärleken till musiken och genom att skapa speciella upplevelser. Inför varje Electric Dreams är målet att presentera innovativa och unika artister. Oavsett om de är ”up and coming” eller ett ”household name” kan du vara säker på att den sublima resan kommer att fortsätta hålla dig igång på dansgolvet. Som en kvinnlig dj finner jag själv att det är av stor vikt att skapa en mer jämställd musikscen och samtidigt lyfta upp kvinnliga akter i den elektroniska musikvärlden. Jag strävar efter att skapa balanserade line-ups med en ratio på minst 50-50 mellan manliga och kvinnliga akter. (Kvinnliga akter är aldrig minoritet i mina line-ups).

Kan du berätta mer om personerna som kommer att spela under kvällen?
Molø är en dj med melodisk techno-affektion från Stockholm. Under tre år i branschen har den här tjejen etablerat sig själv i Europa, fått ut sin första produktion och spelat på stora scener och festivaler. Lewis Iles aka BH Flyttade till Göteborg 2015 och har sedan dess varit en del av den mycket saknade pärlan Fee Fi Fo Fum med de lokala hjältarna Magnus Glädt och Magnus Nylander. Han har också spelat på Göteborgsbaserade underground-fester som Über, Elevate och Apartment. Ronja Vélour är från Göteborg och hade sitt första officiella dj-set sommaren 2017. Sedan dess har hon gjort en resa genom elektroniska musikstilar, nattklubbar och konsten att mixa. En tia föddes i Sverige men är idag baserad i Berlin. Han upptäckte den elektroniska musikscenen 2010 i publiken. Sju år senare började han spela bakom skivspelarna själv.

Är du exalterad?
– Även om jag har dj-at i åtta år nu känner jag mig lika exalterad inför varje gig, som om det vore första gången. Det har inte inte ändrats med åren, jag får fortfarande fjärilar i magen innan varje framträdande. Det känns inte som ett jobb. Att spela för en publik är ett privilegium och en extraordinär upplevelse.