Annons ↓ Annons ↑

Da Matteo firade tio år

I tio år har da Matteo rostat specialkaffe i sitt högkvarter vid Magasinsgatan i Göteborg. För att fira ett decennium av kaffe, bröd och bullar ställde de till med minifestival i helgen, och presenterade samtidigt ett par goda nyheter.

Brewbar, espressoshop, kaffetävling och kaffesnack var bara några av de saker besökaren kunde uppleva i da Matteos festivaltält på Magasinsgatans parkering i helgen. Och så lanserades även Truly Special, ett kontrollprogram som ska användas vid inköp av råkaffe.

Men den friska feststämningen lär omsluta da Matteos lokaler i alla fall ett par månader till: det är ju fortfarande 2017. Det finns ingen anledning för Göteborgs kanske viktigaste kaffeinstitution att sluta fira riktigt än.

Foto: da Matteo / Facebook

Foto: da Matteo


Tio år av rostning
Allt började redan 2003 när grundaren Matts Johansson öppnade det första da Matteo på Marstrand i samma hus som familjen bodde i. Längtan efter att rosta eget kaffe började gro och fyra år senare öppnade de äntligen upp kafé och rosteri på Vallgatan. Filosofin bakom da Matteos kaffe är att det ska smaka som det ska och de rostar bönorna tills alla dess naturliga aromer kommer fram på bästa sätt. De säger själva att ”Varje kaffe har en unik rostningsprofil. Det innebär att vi inte använder uttryck som mörk-, mellan- eller ljusrostat. Kaffet är helt enkelt klart när det smakar som bäst.”

Foto: da Matteo/Facebook

Foto: da Matteo/Facebook

Nyöppnat kafé
Förr låg det en undangömd indisk restaurang på hörnet runt Fredsgatan, men i veckan byggdes det upp en uteservering och det började lukta kaffe när da Matteos femte kafé öppnade precis här. Området mellan Trädgårdsföreningen och Brunnsparken står inför en omfattande förändring och da Matteo är en av de första nya hyresgästerna som ska skapa liv och rörelse i området.

Här kan du hitta da Matteo i Göteborg: 

Drottninggatan 58 (ny!)
Vallgatan 5
Victoriapassagen, Södra Larmgatan 14.
Magsinsgatan 17a
Sprängkullsgatan 10a