Congate är stans senaste klubbtillskott

Ikväll är det premiär för Tanya Sojkas (AMAVII) nya klubb Congate på Boca Boca vid Rosenlund. Vi korresponderade med henne för att ta reda på vad hon har för planer för stans senaste klubbtillskott.  

Vad är Congate? 
– Congate är ett nytt koncept som jag har grundat. Det härstammar från min passion för elektronisk musik och att skapa upplevelser kring dansgolv. Som dj spelar jag en mix av olika genres och är mångsidig, detta är inte enbart något som märks på mina dj-set utan även genomgående under mina events. 

Vad vill Congate bidra med till klubbvärlden? 
– Jag tror att det finns en stor efterfrågan kring denna typen av klubb inom Göteborgs nattliv. Musiken du kan förvänta dig få höra på Congate är djup, melodisk, upplyftande och känslosam. Congate som klubkoncept breddar den elektroniska musikscenen och öppnar upp för mångfald och ger de som delar vår  musiksmak möjligheten att höra något nytt eller något som de gillar att lyssna på men som inte går att hitta i ett överflöd hos dagens klubbscen.

Hur har du tänkt när du bokade djs till premiärkvällen? 
– Inför premiären som kommer att hållas på det trendiga Boca Boca nu på fredag den 24 maj har jag inte bara bokat en line-up med talangfulla akter utan även vänner som jag ser upp till och respekterar som berikar den elektroniska musikscenen både i egenskap av artister och eventorganisatörer. 

– Jag kommer att spela ett b2b-set med Elliom, en svensk techno-dj och producent.  Hennes musik kan bäst beskrivas som en mystisk och dramatisk resa genom mörka ljudlanskap i kombination med det typiska technobeatet. Den dynamiska duon Kasekenya och Papa Nicolau kommer också att köra ett b2b-set. De är resident djs på de omtyckta Ritusfesterna här i Göteborg och spelar djupa beats som är slagverksorienterade med en massa attityd. En Tia är född i Sverige men är i dagsläget resient i Berlin och hos Nokturn Kulturförening, ett kollektiv som är baserat i Halmstad. Han kommer ta med sig en unik blandning av djupa, hypnotiska och progressiva toner. 

Vad har du för framtidsplaner för Congate? 
– Jag planerar att arrangera det regelbundet, ungefär tre till fyra gånger per år.