Billiga ölhak

Ekar det tomt på kontot efter semestern? Lugn, du är inte ensam. Du och din plånbok ska nog överleva september också. Vi hjälper dig.

Lounge(s)
Säger vi och du ser ut som ett enda stort gap av förvirring och hyckleri, som att allt du visste om livet plötsligt visat sig vara något annat, som att du i tjugofem år hävt dig framåt i sumpmark och vissna slånbuskar och nu cyklar utan att trampa på över en nyasflaterad, lätt sluttande landsväg. Hör och häpna: varje fredag mellan 16-22 är det billigt på Lounge(s). Billigt såsom i i billigare än längst in på Andra lång. Halva priset i baren.
Kungsportsavenyen 5

Jazza på Hpksm
Ingenting är omöjligt heter det. Åtminstone inte när det kommer till bristande omdöme och ekonomi. Visst ska nog även kunna, om än så med vacklande steg, ta dig upp på scen. På torsdagar under hösten får du en öl för 35 kronor i utbyte mot lite skönsång eller värdighet.
Storgatan 22

Kings head
Nä, 52 kronor för en öl är inte billigast i stan. Som tur är. Men med pizzabuffé inkluderat då är vi plötsligt nere och gräver i budgetdimensioner. Den ambitiösa passar också på att gnugga armbågarna sporadiskt mot bordet under kvällens gång. En bra APK kan nästan alltid bli bättre.
Andra Långgatan 32

Dansken
Att Dansken är billigt är i själva verket en myt. En illusion från förr, en föreställning grundad i ett namn som associerar till ett land som obehjälpligt signalerar ett otäckt överflöd av öl. Än verkar ingen ha slått ett stort kroniskt hål på den jäveln.
Andra Långgatan 8

Viiva
Fenomen man tycker om: att kunna texten, förmodade själsfrälstar i toakön, livemusik som eskalerar och all text innehållandes meningen: “öl, vin & cider 35 :-”. Så, varför i hela världen tycks ingen vilja kännas vid Viiva?
Vasaplatsen 1

Artikeln publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #54.