Annons ↓ Annons ↑

Bar La Lune – Göteborgs nya bar a vin

Vin, mat och ost-fantasten Oskar Ahlvin öppnar (äntligen!) eget, den första oktober planeras Bar La Lune vara redo för premiär.

När kan ni börja dra igång med renoveringen? frågar jag varpå Oskar drar upp en knippe nycklar ur fickan.
– Nu! säger han glatt.

Från och med idag är lokalen i Vasastan hans. Den lilla butiken på Vasa Kyrkogata 1 ska rivas ut och in ska bord stolar, färg, form, ett kök och allt som hör det till. I lokalen på kommer det så småningom att rymmas tolv sittplatser och en bar fylld med handplockade naturviner.

Under åren som sommelier och kock har Oskar bland annat varit med och drivit Takeover&out, ett koncept där han tillsammans med ett gäng mat – och vinkompisar titt som tätt tagit över barer, restauranger och caféer runt om Sverige. Sommaren 2016 grillade de närproducerat utanför H10 i Visby, och den därpå huserade de på Bar Centro efter stängning. 

– Menyn på La Lune blir liknande det vi körde på Bar Centro. Jag tänker mig mindre rätter, kanske tre-fyra stycken per person och givetvis massa kul viner till shyssta priser. Oskar rotar i fickan igen.
– Här är första menyförslaget, säger han och räcker över en knycklig papperslapp. Där står bland annat, Kycklinglevermousse med balsamico & dragon 95kr, burrata med zucchini & nektarin 115kr, halv Aubergine med mynta & fetaost 90kr, Sotade lökar med ansjovisdressing & ricotta 105kr, gratinerad havskräfta, dagspris, pannacotta med granité 95kr, rödbetor med crème fraiche & krasse 110kr. 

–Rödbetorna påminner lite om de vi körde på Centro berättar Oskar, men i övrigt är alla rätter nya konstellationer. 

Förhoppningsvis kommer maten att slussas ut ur köket på Bar La Lune redan om två månader. Den första oktober hoppas han att kunna ta emot de första gästerna.
– Jag siktar på månadsskiftet september-oktober. Det kan säkert komma att ändras beroende på hur allt går, men vad som är säkert är att första veckan blir ett enda långt firande. Goda viner för femtiolappen, massor med mat och häng hela veckan.

Följ Bar La Lune på Instagram för sporadisk lägesuppdatering!