Djungetrumman.se

Hej Be the Bear!

På Parken ikväll utlovas riktig indie. Beviset på att Real Indie håller vad de lovar, är förmodligen indieduon Be the Bear. Jag läser beskrivningar som drömsk indiefolk, moody- Portishead och electropop. Bästa sättet att få någon klarhet i desa begrepp, tros vara att bege sig till Parken ikväll. Vi pratade med Christina Wehage från Be the Bear, för att ha lite info med oss i ryggen.
 
Berätta om Be the Bear!
– En genusmässigt jämställd duo med fötter i Danmark, England och Skåne som gör sprallig drömsk och vemodig musik med hjälp av elektroniska leksaker, gitarrer av massa olika slag och alla andra instrument som vi hittar.
 
De flesta band beskrivs idag av långa sammansatta ord av olika genres, som ibland inte säger så mycket. Kan ni inte ge oss en annan bild av er själva, vilken plats i världen skulle ni till exempel vara?
– Nya Zeeland. Med mjuka gröna kullar att rulla nerför, trollkarlar med skägg, läskigt djupa hav som förvisso inte har hajar och massa snöiga berg där man kan gömma sig.
 
Hur kommer vi att känna oss under spelningen?
– Som på studsmattan i sommar. Eller som på långpromenaden i skogen mitt i natten. Eller båda. Fast inte samtidigt. 
 
Hur känner man sig inför släppet av sin debut EP, är det nervöst, eller känns det som om världsherravälde är nära?
– Superspännande, laddat, så himla skönt och samtidigt lite vemodigt. Man hoppas så innerligt att folk ska förstå och tycka om det man skapat. Och samtidigt känner man sig själv så nöjd att man gjort sitt bästa, och ivrig på det nästa!
 
Hur är man egentligen björnen?
– Man har på sig lite för höga skor, badar näck, gör vårskrin, tar för sig, fiskar med händerna, dansar fult och hoppar på fel tåg med flit. Man gör allt man inte vågar, och återuppfinner sig själv varje dag.
 
Lisa Stevik


Sirpan: "Det har tagit mig sammanlagt 29h att komma fram till vad jag känner inför appens existens"

Lucy Love: "Elektronisk basmusik är ett genomgående tema"

Matkrabat: "Granola - mitt mest tillfredsställande vardagsprojekt"

Festfoto: Mapei på Pustervik

Totalt 32 foton.
Alla foton Till fotona
Om Djungeltrumman
Lista
Följ Djungeltrumman
Djungeltrummans nyhetsbrev
Jag vill ha nyhetsbrevet!
Tack! Du har fått en bekräftelse skickad till dig.
Fel! Något gick fel, försök igen om en stund.
Webbdesign av Simma Lugnt, www.simmalugnt.se