Annons ↓ Annons ↑

4 x makt med HDK

Just nu pågår en serie utställningar om makt signerat Högskolan för design och konsthantverk, HDK, i Göteborg. Djungeltrumman pratade med Maja Gödicke om vad veckan kommer bjuda på, och så klart om den alldeles nya HDK-klubben.

Temat för utställningarna är maktbegrepp. Berätta mer om det!
– Masterprogrammets förstaklassare har alla gjort varsin piece på temat makt och vi kandidat-tvåor har helt enkelt fått i uppgift att sy ihop fyra olika utställningar med deras verk. Makt är ett komplicerat begrepp som bäddar för många tolkningar. De fyra utställningarna har varsin personlighet . Jag vill uppmuntra den januarifattiga och mitt-i-veckan- uttråkade att ge sig ut på turné, komma till alla och göra en egen bedömning om vad vi åstadkommit.

Vad är din roll?
– Jag ingår i en av grupperna som ordnar en av de fyra utställningarna, och vår utställning Welcome to Life ligger uppe vid Konstepidemin! Vi har en mängd olika roller och perspektiv vilket är spännande. Jag har mest arbetat med den grafiska profilen och skrivit mycket text, samordnat saker typ.

På lördag blir det HDK-klubb på Jazzhuset. Vad händer där?
– En kväll att se fram emot på en laddad och viktig venue. Jazzhuset är ett anrikt ställe som sett en Håkan-tribute-klubb för mycket och HDK-festerna hade mer edge på 90-talet. Så vi har mycket som talar emot oss, just därför kommer det bli bäst. Det kommer röra på sig. Du kommer höra och se saker du inte hört förut. Det är folk med anknytning till HDK som står för innehållet och alla är välkomna!

Klubben ska vara ett sätt att säga adjö till 2016 en gång för alla. Hur vill ni att man ska känna inför det nya året?
– Ny luft under vingarna, lite närmare framtiden, David Bowie kommer inte att dö och Donald Trump kommer inte att vinna något val. Det värsta har redan hänt.