Annons ↓ Annons ↑

Amnesti – Göteborgs nya tillskott

Göteborgs nya musikaliska tillskott Amnesti är nu aktuella med två sprillans nya låtar! Vi har snackat med en av bandmedlemmarna, Martin Bergström, för att gå på djupet om vilka de egentligen är!

Berätta, vilka är Amnesti?
– Vi är ett gäng vänner med olika backstories som kommer från olika platser musikaliskt, där alla olika influenser och stilar tillsammans blir någonting jävligt härligt.

Ni har precis släppt två nya singlar, Hisingen Howling och Hollow! Vad är det för musik vi får höra av Gbgs nya tillskott?
– Ja vad är det egentligen… Vi svävar väl i något slags ingenmansland mellan olika subgenrer inom indierock.  Vi försöker att inte begränsa oss så mycket genremässigt, utan vi spelar helt enkelt den musik vi tycker om.

Vad inspireras ni av?
– Inspiration är så sjukt brett. Det kan ju vara att höra en ny låt som får en att tänka ”hur fan har de gjort det där?”, eller något så enkelt som att råka ramla in på en gammal kärleks facebookprofil. Men personer som gör sin egen grej, bryter normer och skiter i vad andra tycker – det är jävligt coolt.

Hur nystartade är ni?
– Jag Martin och Nils som spelar trummor har spelat ihop tidigare. Och när den konstellationen upphörde förra sommaren så fortsatte vi egentligen bara att spela tillsammans. Så de senaste 9 månaderna har handlat mycket om att skriva nytt material. Vår nya singel Hollow som vi släppte precis, är den första låten som jag skrev till oss. Så den är lite som vårt första kärleksbarn kan man säga.

Ni ska släppa ännu mer musik, när?
– Vi är i en ständig process av att skriva, spela in och producera ny musik. Men nästa singel kommer förhoppningsvis nu under juli!

Blir det någon spelning i år?
– Vi är mitt uppe i planeringen av det, men vi har ingenting helt spikat ännu. Men Göteborg är ett väldigt bra ställe för just vår typ av musik så håll koll på våra sociala medier!

Och vad drömmer ni om? 
– Självklart vill vi ju att så många som möjligt ska lyssna på vår musik. Men det viktigaste för oss är ju att beröra. Om det handlar om tårar till en kärleksballad eller droppar av svett på ett dansgolv spelar inte så stor roll. Sen att spela för ett utsålt Pustervik hade inte direkt vart tråkigt heller.